e
Yüzlerinin gülmesinde bir ENGEL yok... 29 Mart 2013 Cuma

Fethiye Belediyesi engellileri yine unutmayarak, onların rahat bir şekilde nefes alabilecekleri spor yapıp, oyun oynayabilecekleri Mustafa Bozbaş parkını hizmete açtı. Engelliler ve ailelerine sahiplenmesiyle bilinen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Engelli kardeşlerimizin gönüllerine bir nebze su serpe bildiysek ne mutlu bize” derken açılışa yaklaşık 750 kişi katıldı. Ayrıca park içerisinde Fethiye Bedensel Engelliler ve Dayanışma Derneği için hizmet binası da yapıldı.

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından toplam 2428m2 alan üzerine kurulu Mustafa Bozbaş parkı, içerisinde Fethiye Bedensel Engelliler ve Dayanışma Derneği hizmet binası ve genel ile engelliler için tasarlanan lavabo olmak üzere 2 adet kapalı alan bulunduruyor. Mustafa Bozbaş parkının geriye kalan açık alan düzenlemesinde 1 adet tenis kortu, 1 adet basketbol sahası ve 1 adet engellilere özel spor aletlerinin olduğu egzersiz alanı yer alıyor. Diğer bölgeler ise yeşil alan ve banklardan oluşuyor. Parkın yapım süresindeki hikâyesi ise bir o kadar değişik. Engelli Mustafa Bozbaş isminde bir vatandaşın Başkan Saatcı’ya telefon açmasıyla başlayan süreçte, Fethiye’de yaşamını sürdüren engellilerinin rahat bir şekilde nefes alabileceği bir park ortaya çıktı. Engelsiz Park’ın açılış törenine Fethiye Garnizon Komutanı Faruk Akıncı yanı sıra ilçemizdeki engelli derneklerinin üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Parklar yaşam kalitesinin bir göstergesidir”

Açılış programı öncesinde katılımcılara teknik bilgiler veren Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı, “Yaşam kalitesinin bir göstergesi olan yeşil alanların kentsel ortamdaki önemi her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda bugüne kadar siz Saygıdeğer Fethiyelilere sunmuş olduğumuz park ve yeşil alanlara ilaveten engelli vatandaşlarımızın öncelikli faydalanacağı parkı da bugün hizmete açmış bulunuyoruz. Engelli vatandaşların sosyal yaşamlarına katkı sağlamak amacıyla projelendirilen parkta aileler ile bilgi alışverişinde bulunarak parkımızı tamamladık. Park alanımız 2428m2 olup, kavukçuk zemin üzerine kurulu, spor aletleri, basketbol ve tenis sahası ile birlikte sosyal ve yeşil alanlardan oluşmaktadır” dedi.

Engelli Mustafa Bozbaş ise, başta Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı olmak üzere parkta emek harcayan tüm belediye personeline teşekkür etti.

“Bu parkın bir hikâyesi var”

Kürsüye alkış tufanı eşliğinde gelen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, parkın açılması süreciyle ilgili bilgileri katılımcılar ile paylaştı. Saatcı, “Öncelikle çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Engelli deyince bizim bir tarafımız dayanamıyor. Biz her türlü imkânı engellilerimize seferber etmeye çalışıyoruz. Bu parkın hikayesini anlatmak istiyorum. Tabi bizimde parkla ilgili kafamızda bir şeyler var. Mustafa kardeşim beni aradı, bizim böyle park gibi bir düşüncemiz var. Daha sonra Saygıdeğer eşi geldi yanıma. Çok acil bir iş olması kanaatini getirdim. Bu olayı arkadaşlarımla paylaştım. Bizde çok güzel bir halk tabiri vardır. Sıkıntılar ve sevinçler paylaşınca çoğalır ve azalır. Engelli kardeşlerimizin bir arada olmalarını, sıkıntılarını dertlerini biraz azaltır düşüncesi ile bu işe hız verdik. Bugünde açılışını yapıyor olmaktan çok büyük keyif alıyoruz. Bu parkın yapılmasından Mustafa kardeşimin en az bizim kadar katkısı vardır” dedi.

“Biz hizmet binası daha boynumuzun borcu”

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan Muhtarlar Derneği binası içerisinde birçok sivil toplum örgütüne de yer ayırdıklarını ancak engellileri özel bir yer düşündüklerinin altını çizen Başkan Saatcı, “Malum muhtarlar derneği binası yıkıldıktan sonra, biz buraya bir bina yapmayı ve Sivil Toplum Örgütlerine teslim etmeyi düşündük. Düşüncemizden de taviz vermiyoruz. Bu anlamda bedensel engelli, zihinsel engelli, görme ile işitme engelli arkadaşlarımıza şimdiye kadar verdiklerimiz meydandadır. Ancak ben Altınokta Körler Derneği’nin hangi şartlarda eğitim verip, çalıştıklarını çok iyi biliyorum. İkinci veya üçüncü katta, 15 metrekare bir alanda hizmet veremeyeceğini düşündüğüm için onlara inşallah iki, üç basamakla çıkılabilinecek ve onların eğitimsel faaliyetlerine katkı sağlayacak bir bina yapmak boynumun borcu. Bu konuda kesinlikle geri adım atmadık” ifadelerini kullandı.

“Ankara’da kalan projeleri zamanı gelince Fethiyeliler ile paylaşacağım”

Başkan Saatcı konuşmasına şu şekilde devam etti; “Vallahi Saygıdeğer Fethiyeliler, sizlere kendi imkânlarımız nispetinde yani kendimiz karar verip, kendimizin uygulayacağı hiçbir proje de mahcup olmadık. Ancak bazı mercilerin özellikle de Ankara’da bakanlıkların iznine tabi olan işlerde mahcubiyetlerimiz oluyor. Onları da vakti saati gelince hep birlikte belgeleriyle sizlerle paylaşacağız. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.  Engelli kardeşlerimizin gönüllerine bir nebze su serpe bildiysek ne mutlu bize… Biz engellilerimiz için ekstra bir şey yapmıyoruz. Bu işler bizim boynumuzun borcudur”

Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleşti. Parkı dolduran katılımcılar parkta incelemeler yaparken, engelli vatandaşlar parkta spor aletlerini kullandı. Park içerisinde eğlenen çocuklar ile güzel bir ortam oluşurken, Başkan Saatcı tüm engelli ve aileleriyle teker teker ilgilendi.

25.11.2017