e
Tenis kortları Göcek'imize; “HAYIRLI OLSUN” 07 Ağustos 2015 Cuma

Fethiye Belediyesi tarafından yap - işlet - devret modeliyle Göcek’e kazandırılan yeni tenis kortları tesisi hizmete açıldı. Yeni Göcek Tenis Kulübü tarafından işletilecek olan tesisin açılış kurdelesini, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, milletvekilleri, işletmeci Yavuz Ergin, minik sporcular ve çok sayıda vatandaş hep birlikte kesti. Başkan Saatcı açılış töreninde Göceklilere, “Yeni Sahil Bandı" düzenlemesinin de müjdesini verdi.

Yeni teknolojiyle yapıldı.

Göcek’e kazandırılan yeni tenis kortlarının, yaklaşık 4 dönüm üzerinde, Avustralya’dan getirilen özel rebound ace malzeme ve teknolojisi ile yapıldığı öğrenildi. 2 tenis kortu ve 130 m²’lik çocuk oyun alanının olduğu tesiste, 1 adet sppedminton sahası ve 40 m²’lik bir kafeye de yer verildi. Fethiye Belediyesi’nin yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığı tesis sadece kayıtlı öğrencilere değil, tüm Göcek sakinlerine de hizmet edecek.

Milletvekilleri katıldı.

Tesisin açılış törenine Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ve Mehmet Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda davetli ve sporcu katıldı. Tesisin işletmecisi Yavuz Ergin, açılış konuşmasında tesis hakkında teknik bilgiler aktardı.  Ergin, Başkan Saatcı’ya ve Fethiye Belediyesi yetkililerine böyle bir yatırımın Göcek’e yapılması konusundaki desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“Yapamıyorsak, yaptırırız”
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Büyükşehir yasasından sonra elimiz kolumuz bağlandı. 18 ayda yapa yapa Göcek’imize bir sağlık ocağı yapabildik. O zaman ‘yapamıyorsan, yaptıracaksın’ dedik ve  ihaleye çıktık, Yavuz Bey kazandı. Çokta güzel bir tesis yaptı. Gelince, çocuklarımızı burada tenis çalışmasında gelir gelmez görünce anladım ki, bu iş tutmuş. Göcek’i Fethiye’nin mahallesi olarak göremiyorum. Neden mi? Çünkü Göcek, Türkiye’nin gözde tatil kasabası, Dünya’nın ender bozulmamış kentlerinden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

“Göcek’in sahil bandı yenileniyor”
Açılış töreninde Göceklilere de bir müjde veren Başkan Behçet Saatcı, “İnşallah daha önce bize ait olan, D-Marin’in ihaleye çıktığı, yat çekek yeri yeniden bize geçti. Bunu da yanlış anlamayın, siyaseten söylemiyorum. Oradan yaklaşık 2,5 milyon TL civarında bir para gelecek. O para gelir gelmez, Göcek’in sahil bandını, peyzajıyla, mimarisiyle farklı bir boyuta getireceğiz. Bunun da sözünü burada şimdiden veriyorum. Ülkemizin her yeri, Hakkari’si, Şırnak’ı her yeri, burada olduğu gibi güvenli, birbirine bağlı, hoşgörülü, birbiriyle kucaklaşan bir hale gelsin” dedi.

Milletvekilleri teşekkür etti.

Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da, geleceğimiz olan çocukların sağlıkları için bu tür tesislerin doğru yatırım olduğunu kaydetti. Emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, Göcek turizminin 12 ay olması gerektiği vurgusunu yaptı. Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise, Göcek tarihinden bahsederek, Göceklilerin de konuksever ve sıcak insanlar olduğunu ifade etti. Demir, tesisin yapımındaki katkılarından dolayı Fethiye Belediyesi ve işletmeci Ergin’e teşekkür ederken, tesisin tüm Göcek sakinlerine hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Başkan Saatcı, Yavuz Ergin ve eşine tesisin yapımındaki desteklerinden dolayı plaket takdim etti. Açılış töreninin ardından Başkan Saatcı, bir öğrenciyle kısa bir tenis maçı yaptı.

13.12.2017