Çevre haftası etkinlikleri dolu dolu geçecek. 01 Ocak 1900 Pazartesi

Dünya Çevre Haftası olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Bir hafta sürecek olan etkinliklerde çevre bilincinin arttırılmasına yönelik çalışmalarda bulunulacak.

Çevre Haftası nedeniyle Fethiye’deki tören ilk olarak Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk törenine Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Okyay Tirli, çevreci vatandaşlar ile öğrenciler katıldılar. Atatürk Anıtı önündeki törende Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, DEHA Bitkisel Yağ Toplama, KAYDEM Plastik, Likya Koruma Platformu, FETAV çelenklerini Atatürk anıtına sundu. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okundu.

“180 milyon suyun kirlenmesi engellendi”

Etkinlikler kapsamında Çevresel Çalışmalar sunumu ve söyleşisi FBKM’de gerçekleştirildi. Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mahmut Bayrakdar, Fethiye’de toplanan geri dönüşüm atıkları ve bunun sayesinde doğadan kazanımlarını katılımcılar ile paylaştı. Bayrakdar yaptığı açıklamada, “2016 yılında 5.468 ton ambalaj atığı toplayarak, 57 bin 730 adet ağacın kesilmesini önlemiş olduk. 708 ton pet, plastik toplayarak ise 9912 kwh enerji tasarrufu gerçekleşti. 528 ton cam toplanarak ise, 61 bin litre petrol tasarrufu sağlandı. Bunun gibi örnekleri sizlere aktarabiliriz. Ama bitkisel atık yağ verisini sizlerle paylaşmam gerekiyor. Bu yıl topladığımız 177 bin 850 litre atık yağ ile 180 milyon litre temiz suyun kirlenmesini Saygıdeğer Fethiyeliler ile birlikte önlemiş olduk. Ben bu güzel çalışmalarda emeği geçenleri tek tek kutluyorum” dedi. Bayrakdar, geri dönüşüm toplama sistemine kullanılmış tekstil atıklarını da eklediklerinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından atık pil yarışması ödül töreni gerçekleşti. Dereceye giren okullara hediyeler takdim edildi. FBKM salonunda Kahraman Doğa isimli çevre tiyatrosu ilgiyle izlendi.

17.08.2017