Zeytin yasasına Belediyemizden tepki! 7 Haziran 2017 Çarşamba

Fethiye Belediyesi, hem zeytin alanlarının sanayiye açılmasını öngören yasa tasarısına tepki vermek hem de Dünya Çevre Haftası nedeniyle, bin 500 adet zeytin ağacı fidanı dağıttı. Belediye Kültür Merkezi önünde yapılan dağıtıma katılım yoğun olurken, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Kuran’ı Kerim’imimizin içeriğinde altı kez zeytin ifadesi geçmektedir. Bu kadar kutsal bir ağacın olduğu bölgelerin sanayiye açılmasına kesinlikle karşıyız. Zeytin kutsaldır, kutsallarla uğraşan iflah olmaz” dedi.

Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan zeytin ağacı fidanı dağıtımına katılım yoğun oldu. Vatandaşlara ücretsiz dağıtılan fidanların tamamı tükendi.

Zeytin ağacının önemi ve çıkarılmak istenen yasa hakkında görüşlerini bildiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Son zamanlarda zeytin alanlarının sanayiye açılmasıyla ilgili ciddi bir yasa değişikliği çabası var. Hem zeytin talanına dikkat çekmek, hem de bu vesileyle Fethiyelilere zeytin ağacı fidanı vermek için bu etkinliği düzenlendik. Zeytin Akdeniz uygarlığının kadim ağaçlarının bir tanesidir. Kuran’ı Kerim’imimizin içeriğinde altı kez zeytin ifadesi geçmektedir. Özellikle Tin suresinde yer alan ağacımızdır. Bu kadim kültürün, barışın simgesi zeytin ağaçlarımızın talan edilerek sanayiye açılmasına, 1 dönümde 15 zeytin ağacından aşağı düştün mü o bölgenin tarım alanı dışında bırakılarak, başka amaçla kullanılmasına bizler de karşıyız. Zeytin kutsaldır, kutsallarla uğraşan iflah olmaz. Aklıselimin galip gelmesini, kamuoyu baskısının Ankara tarafından dikkate alınmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Vatandaşlar da tepki gösterdi.

Zeytin fidanı dağıtımına katılım sağlayan vatandaşlarda ilgili yasaya tepkilerini dile getirdi. Emekli öğretmen Feray Dursun, “Belediyemizin gerçekleştirdiği zeytin fidanı dağıtımına katılım sağladım. Zeytinimiz Türkiye’nin önemli bir gelir kaynağıdır. Kesinlikle bu bölgelerin inşaata teslim edilmemesi gerekiyor. İnşaat yapılacak bir sürü alan var. Oralar kullanılsın. Zeytinliklerimize kimse dokunmasın” dedi.

Fethiye Belediyesi tarafından gün boyunca vatandaşlara zeytin ağacı fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

29.06.2017