e
17. NİF KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU. 07 Ekim 2017 Cumartesi

Fethiye'de Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Nif Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Bu yılki festivalde yörük oyunları şenliği, ata sporumuz güreş gibi etkinlikler festivalin oldukça renkli geçmesine neden oldu.

Festivalde Fethiye Belediyesi mehter takımının gösterisinin ardından, en iyi kiraz üreticisi seçimi de yapıldı. 7 jüri üyesinin oyları ile Cengiz Gökmen en iyi kiraz üreticisi seçildi. Daha sonra düzenlenen en hızlı kiraz yeme yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Dört katılımcının birer kilo kirazı yiyerek bitirmeye çalıştığı yarışmayı, Mehmet Ali Özel isimli vatandaş kazandı. Bu yarışmada dereceye girenlere Fethiye Belediyesi yetkilileri tarafından çeşitli ödüller verildi. Festival kapsamında Gedere Mevkii’ndeki Yörük Oyunları Şenliğinde, yağlı güreş, folklor, yöresel ata oyunları, yörük keçisi ve sağımı, efe oyunları gibi birçok etkinlik de gerçekleştirildi. Etkinliklere Fethiye Belediye Başkan Vekili Hasan Yöntem, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay ve mahalle muhtarı Ferhat Uysal'ın yanı sıra Nif Köyü sakinleri ile çevre mahallelerden de yoğun bir katılım oldu.

Gecede Fethiyeli sanatçı Mustafa Selçukoğlu'nun seslendirdiği birbirinden güzel hareketli türküler eşliğinde festivale katılan vatandaşlar bol bol oynadılar. Festivali sanatçı Dilek Alşahan hareketli şarkılarla coşkuya boğdu.

Nif Köyü Muhtarı Ferhat Uysal; "Nif’te yaşamak bir şanstır. Burada huzur ve mutluluk vardır. Biz burada geleneklerimize bağlı olarak yaşıyoruz'' dedi. Uysal, ''Bu yıl 17.sini düzenlediğimiz kiraz festivali bir geleneğini de yaşatmıştır" dedi.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay ise, bu tür etkinliklerin amacının toplumsal dayanışmayı pekiştirmek ve ürünleri tanıtmak olduğunu söyledi.
Nif'te üretilen kirazın bir marka olduğunu ifade eden Atay, bu tür etkinliklerin bölgeye ve Türkiye'ye büyük katkısı olduğunu kaydetti.

25.11.2017