Kardeş şehrin tercihi Fethiye oldu. 10 Ekim 2017 Salı

Fethiye’nin Almanya’nın Frankurt şehri yakınlarındaki Main Kinzig Kreis kentinden oluşan bir heyet Fethiye, Ölüdeniz ve Kayaköy’de turistlik yerlerde incelemelerde bulunmak üzere ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda heyet ziyaretler öncesinde bilgi alışverişi almak için ilk ziyaretlerini Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay’a gerçekleşti.

Fethiye’ye hayran kaldılar.

Tevfik Severengiz başkanlığında gelen heyet şehir merkezindeki geziler sonrası, Ölüdeniz ve Kayaköy’de de turistlik bölgelerde incelemelerde bulunacaklar. Heyet Başkanı Tevfik Severengiz, Fethiye’ye hayran kaldıklarını ifade ederek, “Fethiye'nin çok güvenli bir yer. Alternatif turizm açısından da çok zengin olduğunu düşünüyoruz. Tüm istek ve hobilerimize cevap veren bir şehir. Fethiye’den döndüğümüzde bu bölgeyi herkese anlatacağız. Fethiye kesinlikle Alman turistlerin seçtiği bir yer olmalı. Bir kardeş şehir olarak bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başkan Yardımcısı Mete Atay ise, Fethiye’nin doğal güzelliklerini kendileriyle paylaştıklarını söyleyerek, “Kardeş şehrimizden bir heyeti burada ağırlamaktan büyük keyif alıyoruz. Burada Türkçe öğrenmek için yer alıyorlar. Bu çok değerli. Aynı zamanda Fethiye’nin güzelliklerini Almanya’da paylaşacaklarını ifade ediyorlar. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

18.10.2017