e
Yarımada’da temizlik yapıldı. 30 Kasım 2017 Perşembe

Fethiye Kaymakamlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Fethiye Belediyesi, Fethiye İş-Kur Müdürlüğü işbirliğinde "Gelecek Elimizde" projesi kapsamında Fethiye yarım adasında temizlik yapıldı.

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Denetimli Serbestlikteki hükümlüler ve AKUT tarafından yapılan temizlik çalışmasında yüzlerce poşet çöp çıkarıldı.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre temizliği hassasiyetini herkesten beklediklerini söyledi. Bu gibi projelerin her zaman olmayacağını belirten Şahiner, doğanın tüm canlıların ortak yaşam olanı olduğunu, herkesin çevreyi temiz tutması gerektiğini vurguladı.

Başsavcı Eker, “ Böyle bir coğrafyayı gelecek nesillere bırakmalıyız”
‘Gelecek Elimizde’ projesi kapsamında hükümlüleri suç işlemekten alıkoymayı, onları topluma kazandırmayı hedeflediklerini belirten Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker; “Önemli olan cezaların infazından sonra topluma sağlam bireyler olarak yeniden dönüşlerini temin etmek. Bu amaçla da çevre duyarlılığına toplumun dikkatini çekmek istedik. Böyle güzel bir doğayı Allah bahşetmiş. Daha temiz tutulması, bizden sonraki nesillere tabiatı güzel bir şekilde bırakmak adına güzel bir faaliyet” diye konuştu.

Başkan Saatcı, “Birilerinin kirlettiğini temizlemeye geldik”
Fethiye’ye bu manzaranın yakışmadığının altını çizen Saatcı; “İşin aslında bakarsak bizim burada olmamamız lazım… Bizim burada ne işimiz var? Biz buraya neden geldik? Birilerinin kirlettiğini temizlemeye geldik. Bu anlamda buraya temizliğe gelen herkese teşekkür ediyorum. Allah’ın en güzel yarattığı coğrafyalardan bir tanesi olan Fethiye’de bu doğanın içinde ye-iç al götür. Kimse sana bir şey demiyor. Bu coğrafyanın tadını çıkar. Ama gel buraya, her türlü pisliğini buraya bırak. 4 ayaklı hayvanların bile gösterdiği hassasiyeti gösterme, ondan sonra başsavcı, kaymakam, belediye başkanı, denetimli serbestlikteki arkadaşlarımız gelsinler sizin kirlettiğiniz yerleri temizlesinler. Ayıptır! Günahtır!” dedi.

Başkan Saatcı, “Böyle bir lüks dünyanın neresinde var?”
“Burayı kirletenlerin bu coğrafyada yaşama lüksleri yok! Bunu hak etmiyorlar” diyen Başkan Saatcı, “Kedi bile ihtiyacını görüyor ve onu toprakla kapatıyor. Bizler yüzde 40 eğimli arazide denetimli serbestlik kardeşlerim, çalışma arkadaşlarım ve bizler eldivenleri giyeceğiz, o beyefendilerin kirlettiği yerleri temizleyeceğiz. Böyle bir lüks dünyanın neresinde var? Ama Saygıdeğer Fethiyeliler, bu coğrafyada yaşamayı hak eden Fethiyeliler emin olsunlar ki; seyir teraslarında ne yaptıysak şu yarım adada da aynısını yapacağız. Burası insanların keyif aldığı, ailesiyle geldiği çoluk çocuğunla şu güzel coğrafyayı seyrettiği bir mekan olacak” ifadelerini kullandı.

13.12.2017