Yeşilüzümlü Dastarhane'si hizmete girdi... 08 Mart 2018 Perşembe

Fethiye Belediyesi’nin Yeşilüzümlü’de yaptığı Dastarhane binası hizmete başladı. Yenilenen tezgah sistemi ile birlikte eğitim öncesi, projeyi destekleyen Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu Nesrin Saatcı ve Dastarhane Müdürü Emel Asyalı, kursa katılmak ve Dastarhane hakkında bilgi almak isteyen kadınlara, Dastarhane Projesinin hakkında bilgiler aktardı.

Nesrin Saatcı, bu proje ile varolan kıymetli bir değeri, daha kaliteli hale getirmek ve önünü açmak istediklerini belirtti. Bunun da elbirliği ile gerçekleştireceğini ifade eden Saatcı, bu nedenle ellerinden gelen maddi manevi her türlü katkıyı verdiklerini söyledi. Dastarhane Müdürü Emel Asyalı ise,bu değeri geliştirmenin yolunun, doğru tezgahve doğru iplik kullanımı ile kaliteli işçilikten geçtiğini ifade ederek, en önemli amaçlarının, dastarı yurt içive yurt dışı pazarında tanıtmakve gençleribu işe teşvik etmek olduğunu dile getirdi. Asyalı ayrıca, köylülerimizin dastarhane de tezgah eğitimi, dastar dokuma, bobin ve masura sarma ile iplik eğitimi konusunda hizmet alacağını söyledi.

Bir hafta boyunca yaklaşık 50 kursiyer, konunun uzmanı Selahattin Kaçanoğlu hoca tarafından tezgah ve dokuma eğitimi aldı. Yeşilüzümlü’ye dışarıdan gelerek yerleşen kadınlarında ilgiyle takip ettiği ve katıldığı eğitimler, önümüzdeki haftadan itibaren devam edecek.

20.09.2018