Rekreasyon alanı Büyükşehir’in değil, Fethiye Belediyesi’nin! 02 Nisan 2018 Pazartesi

Fethiye Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak olan bölgenin en büyük parkı niteliğindeki Rekreasyon Alanı’nı almak için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dava, Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

TOKİ tarafından alınmak istenen ancak Fethiye Belediyesi başta olmak üzere tüm STK’ların tepki koyduğu rekreasyon alanının tahsisi Maliye Bakanlığı’nca 49 yıllığına Fethiye Belediyesi’ne verilmişti. Bu alanının Fethiyelilere ve Fethiye’ye gelen misafirlere yeşil alan olarak kazandırılması, hiçbir ticari işletme olmaması için Fethiye Belediyesi geçtiğimiz yıl ihale ederek, rekreasyon alanında çalışma başlatmıştı. Çalışmalar devam ederken Muğla Büyükşehir Belediyesi, rekreasyon alanını Fethiye Belediyesi’nin elinden almak için dava açtı. Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından  reddedildi. Yerin Maliye Bakanlığı’nca Fethiye Belediyesi’ne verildiği belirtildi.

Başkan Saatcı, “Darısı Fethiye İskelesi’nin başına”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yaptığı açıklamada, “Hukuk’a saygımız sonsuz. Darısı Fethiye İskelesi’nin başına” dedi.

Bölgenin en büyük parkı olacak.

1’inci, 2’inci ve 3’üncü etap sahil bantlarıyla başlayan Fethiye’nin eşsiz körfez manzaralı altın gerdanlığı rekreasyon alanıyla tamamlanıyor. 68 bin m²’lik alanda 800 metre koşu bandı, 650 metre sahil yolu, 800 metre bisiklet yolu, 5 bin m² çocuk oyun alanı, 40 metre çaplı ve 4 metre yüksekliğinde seyir terasları, yel ve su değirmenleri, çeşitli aktivitelerin yapılacağı 3 bin m² meydan, 35 bin m² yeşil alan, bölgede ilk defa kullanılacak bitkiler, bitki gösteri alanları, biyolojik doğal göletler ve açık hava kütüphaneleri yer alacak. Fethiye Belediye Meclisi alanın ismini Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın talebi üzerine Şehit Fethi Bey Parkı olarak belirlemişti.

20.09.2018