Dalış ve zıpkınla balık avı semineri verildi 09 Ağustos 2018 Perşembe

Fethiye Belediyespor'un zıpkınla balık avı antrenörü olan Serhan Dağdan'ın öncülüğünde, dalış ve zıpkınla balık avlamayı sevenlere seminer verildi.

FBKM'de gerçekleşen seminerde zıpkınla balık avlamanın incelikleri anlatıldı.

Seminerin düzenlenmesinde katkısı olan ve bu spora gönül veren Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran, seminerin amacına vurgu yaparken şunları söyledi, "Zıpkınla balık avı branşı daha öncesinde Fethiye Belediyespor'da mevcut değildi. Bu sene içerisinde bununla ilgili bir çalışma yaptık ve bu branş kulübümüzde açıldı. Akabinde bölge şampiyonasında ilk yarışmamızda hem bireyselde hem de takım bazında birinci olduk. Sonrasında Türkiye şampiyonasına gittik. Orada da yarışmamızı gerçekleştirdik. Milli takım aday kampına bir tane sporcumuz çağrıldı. Şuanda da hem antrenörümüz hem de milli takım kaptanımız Serhan Dağdan adlı sporcumuz burada bu işin başlangıcıyla ilgili, nasıl yapıldığıyla ilgili hepimize bir sunum yapacak. Amacımız bu işin bilinçli yapılmasını sağlamaktır. Bu işle ilgili çok fazla bilgi alınabilecek yazılar yok. Genellikle kulaktan dolma bilgilerle yapılıyor.  " dedi.

Seminerde bilgilerini aktaran antrenör Serhan Dağdan ise organizasyonun amacının dalış sporunun daha da yaygınlaşması olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı; "Bu organizasyonu yapmamızdaki amaç serbest dalış ve zıpkınla balık avının yaygınlaşması ve senede ortalama 10-12 kişinin bu sporu yaparken hayatını kaybetmesidir. Bu yüzden biz bu sporu yapanların daha bilinçli bir şekilde yapabilmesini sağlamayı hedefledik. Şuan Fethiye Belediyespor'un antrenörüyüm. Bundan sonra da sık sık bu tür organizasyonlar gerçekleştireceğiz".

14.12.2018