Denizkızı Kupası başladı. 10 Ekim 2018 Çarşamba

Fethiye Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu işbirliğinde Çalış Plajı’nda gerçekleşen Optimist Kızlar Denizkızı Kupası başladı.

7 ilden, 17 kulüp, 92 sporcunun katıldığı yarışların ilk günü sona erdi. Yelkenciler Fethiye körfezine inmesiyle birlikte Çalış'ta renkli görüntüler ortaya çıktı. Birçok vatandaşımız ve Fethiye'ye tatile gelen turistler yarışları takip etti. Yarışlar sonrasında 13 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da dereceye giren takım ve sporculara kupa töreni düzenlenecek.

“Fethiye ekonomisine de katkı sağlayacak”

Yarışların ilk günündeki atmosferi aktaran Fethiye Belediyespor Yelken Şubesi Antrenörü Hüseyin Tarakçı, “İlçemizde yapılan Denizkızı Kupası Yelken Yarışları, Türkiye genelinden 92 sporcunun katılımıyla gerçekleşiyor. Biz bu yarışların ikincisini yapıyoruz. Belediyespor olarak TYF ile görüştük. Her yıl bu turnuva Fethiye’mizde yapılacak. Sezonun bitmesine az bir süre kala Fethiye’mizdeki otellere ve işletmelere de önemli bir katkı vermektedir. Yaklaşık 5 gün burada kalacak olan sporcular, antrenörler, aileleri, federasyon yetkilileriyle toplamda 200 kişi Fethiye’de konaklayacak. Ekim ayında Fethiye’miz turizmine Fethiye Belediyesi olarak katkı vermekten dolayı da ayrıca mutluyuz” dedi.

İlk yarıştan fotoğraflar;

14.12.2018