Çevre bilinci için eğitimler başladı. 06 Kasım 2018 Salı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün, 10 senedir sürdürdüğü Çevre Koruma konulu eğitimler bu yıl da başladı. 23 Mayıs  tarihine kadar sürecek olan eğitimlerle 32 okulda 186 Şubeye, 3 bin 758 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, “İstikrarlı bir şekilde 10 senedir verilen eğitimlerle bugüne kadar yaklaşık 32 bin öğrenciye çevreyi korumanın gereklilikleri, insanların nasıl katkı sağlayabileceği, neyi yapıp neyi yapmaması gerektiği anlatılmaya çalışıldı. Eğitimlerimizde çocuklarımıza çeşitli hediyeler verdik. Tohumlu kalemler, biyobozunur silgiler, çevreci boyama kitapları ve Çevreci Çocuk Ajandası gibi birçok hediyeleri de vermeye devam ediyoruz" dedi.

Kabak,  "Çevreyi korumak hepimizin görevi"

Çevre bilincinin küçük yaşta edinilmesinin önemini vurgulayan Kabak, "Çevreyi korumak hepimizin görevi, bu konuların öğrenilmesi eğitimlerden geçiyor. Ailelerin de Fethiye’de yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi sahibi olması gerekir ki çocuklarına bu bilincin sürekliliğini sağlamaları için destek olabilsinler. 21. Yüzyıl insanının artık yağını lavaboya dökmesi, ambalaj atıklarını ayrı biriktirmemesi, pilini çöpe atması, elektronik atıklarından gelişigüzel kurtulma çabası kabul edilemez. Çevresel değerleri 2. Plana atan bir toplum kaybetmeye mahkum kalır. Sıfır Atık ile çok büyük ölçülerde tasarruflar sağlanıyor artık bilinmesi gerekiyor. Yol yakınken Fethiye halkı olarak kaybetmeyelim, kazanalım. Bizim tüm derdimiz, çabamız budur. ” şeklinde konuştu.

18.11.2018