Bisiklet kursunun ilk mezunları verildi. 06 Kasım 2018 Salı

Fethiye Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen bisiklet kurslarının ilk mezunları, sertifikalarını aldılar.  Fethiye Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleşen sertifika törenine katılan Başkan Saatcı, kadınlarla ilgili gerçekleştirdikleri projelerin kendileri için çok değerli olduğunu ifade ederek, “Her ne kadar şimdi dil sürçmesi ile ‘büyükşehir yaptı’ deseler de, Türkiye’de belediye eliyle yapılan, dördüncü ya da beşinci Kadın Konuk Evi Belediyemiz tarafından yapılmıştır” dedi. Başkan Saatcı tüm kursiyerleri de başarılarından dolayı kutladı.

Bisiklet yollarının yapımından sonra bisiklet kursuyla ilgili Başkan Saatcı’ya bisiklet kursu talebi geldiğini ve Başkanın talimatıyla kurs için hemen gerekli duyuruları yaptıklarını ifade eden Trafik Hizmetleri Sorumlusu Fikret Kaynak, Muğla’daki bisiklet eğitimlerinin ardından Fethiye’de çalışmalara başlandığını, Trafik Eğitim Parkı’nda güzel bir kurs dönemi yaşadıklarını söyledi.

Bisiklet kursuna katılım sağlayan Ayşe Nilgün Güler de, bisiklet kursu imkânının Belediye tarafından sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Saatcı ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Güler aynı zamanda, kadınlara yönelik hizmetlerin devamını dilediğini de ifade etti.

İçerisinde kadının el atıp da başarıya ulaşmayan hiçbir işin olmadığını ifade eden Başkan Saatcı, “Ama sosyal ama siyasi ama ticari hayatımızda kadınlar ne kadar etkili olursa, hem gelişmişlik endeksimiz büyüyecek hem de biz erkekler kendimize daha çok çeki düzen veriyoruz. Fethiye Belediyesi’nin ilk kadın meclis üyesini 1999 yılında göreve geldiğimizde meclise girdiğinde, tüm erkeklere bir düzen gelmişti. Fethiye’de sosyal hayatta daha çok kadın arkadaşlarımız rol alıyor” dedi.

“Dil sürçmesi olsa da, Kadın Konuk Evi’ni biz yaptık”
Başkan Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Türkiye’de belediye eliyle yapılan, dördüncü ya da beşinci Kadın Konuk Evi Belediyemiz tarafından yapılmıştır. Belediyemiz Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devretti. Her ne kadar şimdi dil sürçmesi ile ‘büyükşehir yaptı’ deseler de, Allah var onların hepsini biz gerçekleştirdik. Kadınlarımızdan gelen her türlü talep, bizler için emirdir. Tekrar tüm kursiyerleri kutluyorum.”

18.11.2018