5848 hane, 1322 işyeri kapı kapı bilgilendirildi. 07 Şubat 2019 Perşembe

Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kapı Kapı Bilgilendirme Projesi sona erdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce 8 Mahallede 5848 hane ve 1322 işyerinde bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Bilgilendirme ekibi tarafından vatandaşlara ambalaj atıkları, atık piller, bitkisel atık yağlar, tekstil atıkları, elektronik atıklar öncelikli olmak üzere tüm çevresel değerler bir bir anlatıldı.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, Kaydem Plastik Firması ve ÇEVKO Vakfı ile başlanan çalışmaların ilk etabı sona erdi. Bu kapsamda Karagözler, Cumhuriyet, Kesikkapı, Tuzla, Taşyaka, Pazaryeri, Patlangıç ve Çalıca Mahallelerinde 5848 hane ve 1322 işyerine ulaşılarak bilgilendirme yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice KABAK, “Birebir vatandaşlarımızla temas halinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda bilgilendirme ekibimiz özverili bir şekilde 8 mahallede yaklaşık 7000 kapıya ulaştı, çarpan etkisi düşünüldüğünde yaklaşık 20-25.000 kişilik bir nüfusa ulaşıldığı söylenebilmektedir. Geçmişte yapılan bilgilendirme arşivi ile kıyaslandığında rahatlıkla söylenebilmektedir ki Fethiye’de bir geri dönüşüm bilinci oluşmuş, hemen hemen her vatandaş atıklar arasında en çok atık pili, atık yağı ayırması gerektiğinin bilincinde, diğer atıklarla ilgili de katledilmesi gereken yollar var. Biz de yıllardır yapmaya çalıştığımız bilinç oluşturma çalışmalarını bu sene de gerçekleştirdik. Bu proje ortak olan geleceğimiz için, çevremiz için herkesin katılması gereken, özen gösterilmesi gereken bir yasal zorunluluk en önemlisi de insanlık sorumluluğu olması. Dinleyip zaman ayıran tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Çalışmaların ikinci etabına yaz sezonu öncesi başlanacağı kaydedildi.

Alim KARACA

18.06.2019

2018 Faaliyet Raporu 2019 Performans Programı
  2017 Faaliyet Raporu 2018 Performans Programı Meclis Kararları Fethiye Kaymakamlığı