Fethiye Belediyesi’nde kadrolu işçilerin asgari ücreti 3 bin 300 TL oldu. 11 Ocak 2019 Cuma

Fethiye Belediyesi ve Belediye İŞ arasındaki görüşmelerin sonunda imzalanan 3 yıllık toplu sözleşme ile işçi maaşlarına yüzde 12 ila 23 oranında zam yapıldı.  Böylece Fethiye Belediyesi’nde kadrolu işçilerde asgari ücret 3 bin 300 TL oldu.

Fethiye Belediyesi’nde çalışan 246 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi imza törenine Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Mesut Doğan, Mali Hizmetler Müdürü Hakan Alp, Muğla Belediye İş Şube Başkanı Ender Akbay, Sendika Temsilcileri katıldı. Fethiye Belediyesi ve Belediye İŞ arasındaki görüşmelerin sonunda imzalanan 3 yıllık toplu sözleşme ile işçi maaşlarına yüzde 12 ila 23 oranında zam yapıldı.

Başkan Saatcı, “Analarının ak sütü gibi helal olsun”

Yapılan zammın işçilere analarının ak sütü gibi helal olduğunu söyleyen Başkan Saatcı, “Toplam iş sözleşmesi 246 kardeşimizi kapsıyor. 148 TL’nın altında tüm yevmiyeler günlük 148 TL’ye çekilecek. Birinci 6 ay için 10 TL, ikinci 6 ay için de 6 TL ücret zammı yapılmış. Bu sözleşme ve işçilerimizin gelirlerinde %12 ile % 23 arasında bir artış sağlanmış. Toplu iş sözleşmesi kadrolu işçilerimizin en az maaşı 3 bin 300 TL olmuş. Asgari ücretin 2 bin 20 TL olmasından sonra birçok işverenin vermiş olduğu tepkiyi göz önüne alacak olursak bizim en düşük maaşın 3 bin 300 TL olması ile ilgili fazla söyleyecek bir şey olmasa gerek. Bize yıllık maliyeti de takriben 1 milyon 500 bin TL'dir. Ancak her zaman ifade ettiğim gibi sadece bizim çalışma arkadaşlarımızın değil ücretiyle çalışan, ücretiyle geçinen işçi arkadaşlarımızın aldığı maaş yeterli değildir. Türkiye'de son 1 yıldır yaşanan ekonomik sıkıntılar göz önüne alındığı zaman bir taraflı değil, iki taraflı emme basma tulumba gibi düşünmek lazım. Ama var da vermiyor değiliz. Önemli olan vaad edip de zam yapmak değil, önemli olan her ayın 15'i geldiği zaman işçi arkadaşlarımızın maaşlarının bankaya yatıp, yatmamasıdır. Biz her zaman buna dikkat ederiz. Allah'a şükür şimdiye kadar ama ikramiye anlamında, ama maaşlar anlamında çalışma arkadaşlarımıza mahcup olmadık. Allah bundan sonra da mahcup etmesin. İşçilerimizin analarının ak sütü gibi helal olsun” dedi.

Akbay, “Başkan Saatcı en iyi artışı yapmak için onayı verdi”

Belediye İş Sendikası Başkanı Ender Akbay ise, “Verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Behçet Saatcı'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu toplu iş sözleşmesindeki artışlarda en iyisini yapmamız için bizlere onay verdi. Fethiye Belediyesi'nde en düşük işçi yevmiye bu yıl içinde 158 ile 180 TL arasındadır. Herkes için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

23.03.2019

2012 Faaliyet Raporu 2015-2019 Stratejik Plan   CİMER