Alevilerden Başkan Saatcı’ya Cemevi için teşekkür ziyareti! 30 Ocak 2019 Çarşamba

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’deki alevi vatandaşların kullanıma sunmak için, Günlükbaşı’nda bulunan Dükkan Senin mağazasının üst kısmını, düzenlenen protokol ile Fethiye Alevi Kültür Derneği’nin hizmetine sundu.  Alevi vatandaşlar, Başkan Saatcı’ya teşekkür ederek, şuan için geçici olarak burada olduklarını, yine Başkan Saatcı tarafından Foça Mahallesi’ne Cemevi ve kültür alanının yapılacağını söyledi.

Şimşek, “Cemevi için teşekkür ediyoruz”

Fethiye Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Şimşek, Yönetim Kurulu üyeleri ve alevi vatandaşlar Başkan Saatcı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Derneği kurduktan sonra Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret ettiklerini söyleyen Şimşek, “Bizi hiçbir konuda kırmadı. Yer istedik verdi. Verdiği yerde inşaat yapacağız dedik, inşaat malzemesini verdi. Şimdi Foça Mahallesi’nde bir parkta imar planı değişikliği için büyük uğraş veriyor. Tüm alevi kardeşlerimiz için Cemevi ve kültür alanı projesi gerçekleşecek. Bununla ilgili çalışmalar başladı” diye konuştu.

Fırat, “Behçet beye, Aleviler adına teşekkür ediyoruz”

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Fırat ise, “Anadolu’nun öz inancı olan alevi inancının, Fethiye’de topluma yakışır bir şekilde cemevi gerçekten ihtiyaçtı. Biz bunu Sayın Behçet Bey’den talep ettik. Bize burayı tahsis etti. Kendilerine alevi vatandaşlar adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projenin yanı sıra bize daha kapsamlı bir çalışma yapacağının da sözünü verdi” dedi.

Başkan Saatcı, “Geniş kapsamlı bir Cemevi projemiz var”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Daha birinci dönemde bu ihtiyacın karşılanmasıyla ilgili büyük uğraşlar vermiştik ama olmamıştı. Şimdi alevi kardeşlerim geldiler, Dükkan Senin mağazası üst katındaki alanı bizden talep ettiler. Bu alanın cemevi olarak kullanılmasıyla ilgili meclis kararı alındı. Tüm siyasi partiler ortak bir şekilde bu konuya evet verdi.  Sayın Kaymakamımız hiç bekletmeden onayladı. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ben teşekkür ediyorum. Alevi kültürü, Türk’ün kültürüdür! Alevi kültürünün yaşatılması için Fethiye Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa, yapmaya hazırız.  Bu bir başlangıç! Bunun devamı da gelecek. Foça Mahallemizde bir imar planı değişikliği yapıp, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Cemevi projesini gerçekleştirerek, Alevi kardeşlerimize sunacağız. Bunlar bizim boynumuzun borcu. İstediklerini yapmaya hazırız!” dedi.

Alim KARACA

25.04.2019