EMİTT Fuarı’nda Fethiye standına yoğun ilgi! 31 Ocak 2019 Perşembe

Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMİTT Turizm fuarına, bu yıl 94 ülkeden 5 bin 602 kurum ve kuruluş katılım sağladı.  4 gün sürecek fuarın ilk gününde, katılımcı kurumlar renkli anlara sahne oldu. Fethiye Standı’na ziyaretçi akını olurken, Başkan Saatcı, turizm konseyi ile birlikte turizm ajanslarından vatandaşlara kadar tüm ziyaretçilerle yakından ilgilendi. Geçtiğimiz yıl iyi bir sezon geçirdiklerini ifade eden Başkan Saatcı. “Fethiye’de ağırlanan misafirlerin memnuniyet oranı çok yüksek” dedi. Fethiye standına gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Başkan Saatcı karşıladı.

EMITT Turizm Fuarı’nda şehirler ve firmalar ziyaretçilere yeni deneyimler sunmaya başladı.  EMİTT'in bu yıl rekor seviyede yabancı profesyonel ziyaretçi ağırlaması planlanırken, bu sene ‘Yeni Trend Fethiye’ sloganıyla kurulan Fethiye Standı, fuarın gözde duraklarından birisi oldu. Fethiye’deki birçok STK ve turizmciler Fethiye standında yerini alırken,  stantta bulunan dev ekranda Fethiye tanıtım filmleri gösterime sunuldu. Ayrıca yamaç paraşütü simülasyonu standa kurulurken, standa gelen vatandaşlar yamaç paraşütü deneyimini simülasyon eşliğinde yaşadı. Fethiye Belediyesi  çatısı altında toplanan turizm konseyi fuarın başlamasıyla birlikte yoğun bir şekilde Fethiye’nin tanıtımını yaptılar. Fethiye standında bulunan bando takımının gösterisi, tüm stantlardan ve ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Başkan Saatcı, ulusal basının sorularını yanıtladı.
Ulusal basından gelen gazetecilerin sorularına cevap veren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Geçtiğimiz yıl turizm anlamında çok iyi geçti, bu sene beklentimiz geçen yıldan çok daha iyi. Sadece Fethiye olarak değil, bütün Türkiye olarak en az yüzde 25 artış bekliyoruz, İngiliz, Rus, Ukrayna hatta Bulgaristan pazarından. Önemli olan turist sayısının 45-50 milyona çıkması değil, turizm gelirinin artması. Oda fiyatlarını ekmek, peynir fiyatına değil o coğrafyanın hakkını verecek şekilde çekip, hizmet kalitesini yükseltirsek o zaman gelen turistin sayısında daha çok rakam bizi cezbeder. Fethiye olarak 50 bin yatağımız var. Geçen sene 1.5 milyon turist ağırlamışız. İlçemizden memnun ayrılan misafir sayısı oldukça yüksek” dedi.

Başkan Saatcı; “Marka şehre marka şirketler gelir”

Marka şehirlere marka şirketlerin geleceğine vurgu yapan Başkan Saatcı, "Şehrin marka kalitesi yükselirse gelen insanlarında ekonomik düzeyi yükselir, bıraktıkları para da çoğalır. Biz Fethiye'yi yaşanmaktan keyif alınan bir şehre dönüştürme sevdamızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Alim KARACA

25.04.2019