AB Büyükelçisi Berger, Muğla’da Başkan Saatcı ile görüştü 11 Şubat 2019 Pazartesi

Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger’i ağırladı.

Fethiye Yatch Classic Otel’de gerçekleşen görüşmeye Büyükelçi Berger’in eşi Marilena Georgiadou ve Başkan Saatcı’nın eşi Nesrin Saatcı da katıldı. Berger’e ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Saatcı, Fethiye’nin tarihi ve turistik konumu hakkında bilgiler verdi. Belediye Başkanı Saatcı, büyükelçiye, betonlaşmaya izin verilmemiş doğası ve tarihiyle ön plana çıkan bir ilçe yaratmak için 20 yıldır çalıştıklarını anlattı. Her ne kadar Muğla’da seçim çalışmaları yürütülecek olsa da, Fethiye için son ana kadar görevini layıkıyla yapacağını ifade eden Başkan Saatcı, sohbetin ardından büyükelçiyle görüşmesini sürdürdü.

Büyükelçi Christian Berger kimdir?

Büyükelçi Berger, 20 yılı aşkın süre görev yaptığı Ortadoğu’da Filistin sorunu konusunda  çalışmalar yaptı. Viyana ve Londra üniversitelerinden hukuk diploması sahibi olan Berger, kriz yönetimi ve barış inşası konusunda önemli pozisyonlarda çalıştı. Avusturya vatandaşı olan Berger, evli ve iki çocuk babası.

Alim KARACA

25.04.2019