Meclis üyelerinden Rektör Saatcı’ya ziyaret… 12 Nisan 2012 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine Rektör olarak atanan, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın kardeşi Mustafa Saatcı’ya, Fethiye Belediye Meclisi üyeleri ve sevenleri “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Başkan Yardımcıları Mehmet Yılmaz Cesur ve Metin Talaş eşliğinde gerçekleşen ziyarette Belediye Meclis üyesi Yıldırım Özdemir, Fethiyeli Rektör Saatcı’ya plaket takdim etti.

Memleketi Fethiye’den gelen Belediye Meclis üyeleri ve sevenlerini Rektörlük kapısından karşılayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Mustafa Saatcı, ziyaretçilerini daha sonra makamında ağırladı. Samimi görüntülerin verildiği ziyarette konuşan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, “Mustafa Hocamızdan özür diliyoruz. 18 Mayıs 2011’de göreve başladı. Neredeyse senesi oluyor. Kendisine ziyaret yeni nasip oldu. Tabi biz çok gururluyuz. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 1999 yılından bu yana diyor ki; “Biz Fethiyelilerin hizmetkârıyız” Bizde ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim gururla bahsettiğimiz başkanımız, bizim gururla bahsettiğimiz kardeşi Mustafa Saatcı’da Burdurlulara hizmet ediyor. Mustafa Hocamız, hem Burdurlulara hizmet ediyor, hem Türkiye’ye hizmet ediyor, bilimin evrenselliğinden dolayı da aynı zamanda tüm Dünya’ya hizmet ediyor. Biz kendisini kutluyoruz. Ben annesini, babasını iki güzide evlat yetiştirdiklerinden dolayı kutluyorum. Allah utandırmasın. Ben Meclis üyesi arkadaşlarım ve sevenlerinin şahsında görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Mustafa Saatcı’da, “Hocam çok güzel açıklamalarda bulundu. Zaten kendisi liseden de hocamdır. Biz her ne kadar Rektör olsak da o bizim hocamızdır. Tabi hem Fethiye hem Burdur için yapılan çalışmalar devam edecektir. Ben şöyle görüyorum. Diyorlar ki; ‘Neredensin?’ Ben ‘Teke yöresindenim ve başkentimize geldim’ diyorum. Olaya bu şekilde bakarsak çok daha etkili oluyor. Teke yöresinin bir sahil ilçesinden Teke yöresinin başkentine geldik. Hizmetlerimiz burada devam ediyor. Tabi ki makam önemli ancak buradaki insanların sevgisini kazanmak, onların ziyaretlerine vesile olmak benim için daha önemlidir. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin bu güvenine layık olmak için çalışmalarımız devam edecektir. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi adını yükseltmek bizim boynumuzun borcudur. Bizim için taşıdığımız isimde çok ayrıcalıklıdır. Mehmet Akif Ersoy ismi olan bir üniversitede görev yapmak benim omuzlarıma çökmüş çok büyük bir yüktür. Bu yükün altından kalmak için gerekeni yapacağımdan şüpheniz olmasın. Ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Makamındaki ziyaret sonrasında Rektör Saatcı himayesinde Belediye Meclis üyeleri öğlen yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası yeni yapılan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yerleşkesini ziyaretçilerini götüren Saatcı, burada yapılan yeni eğitim kampüsleri ve önemli projeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

22.09.2014