Fethiye Belediyesi Fen Lisesi hizmete açılıyor… 04 Haziran 2012 Pazartesi

Fethiye Belediyesi tarafından Değirmenbaşı mevkiine yaptıran Fen Lisesi 2012 – 2013 eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek. Yaklaşık 1 yıllık yapım sürecinin ardından milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ve ilçede bulunan tüm okul müdürleri Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya teşekkür ziyaretinde bulundular. Fethiye Belediyesi Fen Lisesi, Türkiye genelinde açılan 140’ıncı Fen lisesi olacak.

480 öğrenci kapasitesi, 16 Derslik, 200 kapasiteli öğrenci pansiyonu ve sığınak inşaatından oluşan Fethiye Belediyesi Fen Lisesi, önümüzdeki dönemde hizmet verecek. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın geçtiğimiz yıl halka söz verdiği lise projesi yaklaşık 5 milyon TL’ye mal oldu. İlçemizde yaşayan öğrencilerin eğitimi için şehir dışına çıkma zorunluluğunu da kaldıracak olan Fen Lisesinde, hummalı şekilde çalışmalar devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin nezlinde ilçedeki tüm okul müdürleri, eğitime yapılan destekten dolayı Başkan Saatcı’ya teşekkür ederken aynı zamanda hediyeler verdiler.

Fethiye Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarete yaklaşık 30 okul müdürü ve öğretmen katıldı. Ziyarette konuşan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, “2010 yılında protokolünü imzaladığımız Fethiye Belediyesi Fen Lisesi yaklaşık olarak piyasayı da dikkate alırsak 7 – 8 milyon TL’ye mal oldu. Başkanımız Behçet Saatcı bu okulu yaptı, bitirdi, bize verdi. Ben tüm Fethiyeliler adına başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız bu okulun hızlı bir şekilde yapımından dolayı bize, ‘hocam bu sene okulu açalım’ dedi. Bizde, Başkanımızın söylemiyle birlikte çalışmalarımıza başladık. Sayın Milli Eğitim Bakanımız, Fethiye Belediyesi Fen Lisesi’nin 2012 – 2013 eğitim ve öğretim yılına başlamasına onayladı. Başkanımız Behçet Saatcı’nın insani değerleri çok yüksek. Bir büyüğümüzün buyurduğu gibi kalbi Mevlana’nın kalbi gibi beyaz, Hacı Bektaşi Veli’nin kalbi gibi de derya gibidir. Fethiye’deki beyin göçünü de bu okulumuzun hizmete girmesiyle önlemiş oluyoruz” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “ Bizler 1999 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren Milli Eğitim camiası diyince akan sular duruyor. Yasal yetkimiz yokken bile okullarımıza bir şeyler yapmaya çalışıyorduk. Yol kaldırımı herkes yapar, ancak geleceğimizin inşa ederken çocuklarımızın eksiklerini gidermek asli görevimiz gibi düşündük. Bakanlık izin verirse Fethiye Lisesi’nin olduğu bölgeyi de Değirmenbaşı’na taşınmasıyla o bölgede bir çalışma yapacağız. Tuzla Mahallesine kız öğrenci yurdu yapmak istiyoruz. Burada yerimiz hazır. Milli Eğitime yaptığımız hizmetler devam edecek. Allah-ü Teala inşallah bana, aileme, çocuklarıma yani benim ailemden birine güç versin. Kendi adımızı taşıyan bir okul yaptırabilelim. Benim hayattan en büyük idealim budur. Belediye imkânlarıyla bir okul yaptırmak çok hoş ancak kendi cebindeki parayla yaptırabilmekten daha güzel bir şey olmaz diye düşünüyorum” dedi.

Eğitime %100 destek!

Eğitime %100 destek kampanyası kapsamında yapılan Fen Lisesi Projesi, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin’in ziyareti sırasında verdiği müjde ile başlamıştı. Muğla Valisi Fatih Şahin ve Başkan Saatcı’nın arasında Muğla Valiliği’nde yapılan tören ile protokol imzalanmıştı. Protokol sonrası Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya eğitime %100 rozeti Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından takılmıştı.

Yapılan protokol ve ihale sonrası Fen Lisesi inşaatının büyük bir kısmı bitti.

Otobüs Hareket Saatleri
01.03.2012
Mobil Borç Öğrenme Sistemi : "FETHIYESU" Boşluk "ABONE NO" yazıp 3172 gönder su borcunu öğren.

01.03.2012
Mobil Borç Öğrenme Sistemi : "FETHIYE" Boşluk "T.C. NU" yazıp 3172 gönder Vergi borcunu öğren.

02.09.2014