Skip Navigation Links

Haber Detay


19 Eylül Gaziler Günü Fethiye'de de törenle kutlandı


Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921'de Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanı verilişinin yıldönümü her yıl tüm Türkiye’de 'Gaziler Günü' olarak kutlanıyor. Fethiye’de Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene yoğun katılım oldu.

Törene Fethiye Kaymakamı Alper Balcı beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Garnizon Komutan Vekili Personel Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Sabuncu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Namık Ünal, Gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından anıta çelenk koyuldu. İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalar gerçekleştirildi.

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Namık Ünal, “Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları ülkenin birlik ve beraberliğinin teminatı olan Çanakkale’de destanlar yazan, Kurtuluş Savaşında bütün yoksulluklara rağmen emperyalist, işgalci orduları yenip denize döken, Kore Savaşında savaşın kaderini değiştirip Güney Kore Devletinin kurulmasını sağlayan, Kıbrıs’ta tüm dünyanın çıkamazlar, başaramazlar, kazanamazlar dediği savaşı 17 günde bitirip oradaki soydaşlarımızı Rum ve Yunan zaliminden, zulmünden, soykırımından, katliamından kurtararak yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurulmasını sağlayan vatanın bölünmez bütünlüğü için Güneydoğu dağlarında şehirlerinde ve ülkenin birçok yerinde terör örgütü ile ölümüne mücadele eden, 15 Temmuz’da içimizden çıkan hainler fetöcülerin karşısında dimdik duran onlara geçit vermeyen heveslerini kursaklarında bırakarak devletimizin ve cumhuriyetimizin bekasını sağlayan mağrur, gururlu bir o kadar da mütevazi Türkiye Muharip Gazileriyiz” dedi. Şiirlerin ardından dernek ziyareti yapıldı.