Skip Navigation Links

Haber Detay


Karaca, “Onlar unutsa da biz onları unutmayacağız”


Fethiye Belediyesi ve Fethiye Alzheimer Derneği işbirliğinde birçok hayırseverin yardımlarıyla Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi hizmete açıldı.

Babataşı Mahallesi Celal Bayar Caddesi’ne yapılan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin açılışına Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Açılışta açıklamalarda bulunan Fethiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehdi Sadat, “Türkiye’de en son 2022’de yapılan araştırmalarda yedi yüz bin civarında Alzheimer hastamız var. Ve biraz daha küçülttüğümüz de Muğla’da ve Fethiye’de  rakamlar maalesef gittikçe artıyor. Fethiye’de Muğla ilinin yüzde ellisinden fazla bir Alzheimer hastamız var. Bugünden itibaren başlayalım ve artık Alzheimer hastası demeyelim, sevdiklerimiz olarak hitap edelim çünkü hepsi sevdiklerimizdir. Kimi eşimizdir, kimi babamızdır, kimi çocuğumuzdur ve bunlar hepsi sevdiğimiz insanlardır” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Fethiye Alzheimer Derneği ve Belediyemiz ortaklığında yürüttüğümüz Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik. Çok önemsediğim ve desteklediğim bir proje olan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nde; başlangıç evresindeki “sevdiklerimizin” hastalık seyrini yavaşlatacak destek çalışmalarının yapılacağı, hasta yakınlarına ve hastaya bakım verenlere eğitimlerin verileceği gündüz yaşam merkezi Fethiye’mize hayırlı olsun. Emeği geçen ve destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Onlar unutsa da biz onları unutmayacağız” dedi.

Fethiye Kaymakamı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, “Bugün yine ilklerle karşılaştım. Fethiye yine farklılığını gösterdi. Herkes bu harika projede birleşmişler. Bunu başardılar. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Mehdi Hoca gelip konuyu anlatınca tüylerim diken diken olmuştu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Hepimiz Alzheimer hastalığı adayıyız. Bunun karşısında da insanlar annelerini babalarını yerleştirecek yer arıyorlar. Bunlar kısmi bakım evleri, huzur evleri oluyor ama aynı şeyler değil. Ben o çaresizliği insanların gözünde gördüm. Bundan dolayı Mehdi Hoca ekibine minnettarım. Bu hastalığa aşk diyecek bir adam Mehdi Sadat. İlacı da sevgi diyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleşti.