Skip Navigation Links

Haber Detay


Fethiye Belediyesi’nin yardım tırları yola çıktı


Fethiye Belediyesi’nin merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen deprem sonrası başlattığı dayanışma kampanyası sonucunda toplanan malzemeler 6 tır ve 1 kamyon deprem bölgesine gönderildi. Karaca, “2 yardım tırını önceden gönderdik, şimdi 4 tırımızı gönderiyoruz, ardından 5 tır daha göndereceğiz” dedi.

Fethiye Belediyesi, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ilk dakikalarından itibaren bölgeye yardım göndermek için tüm birimlerini seferber etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın çağrısı üzerine, Fethiye’de yaşayan vatandaşlar yardım toplama merkezlerine akın etti. Başkan Karaca ve Fethiye Belediyesi ekipleri, gece geç saatlere kadar gelen yardımları paketleme işlemlerini başlattı.

Fethiye Belediyesi’nin yardım toplama alanlarına akın eden vatandaşlar malzemelerini teslim ederken, saatler içerisinde tırlar doldu. Deprem bölgesine giden yardım tırlarında battaniye, ısıtıcı, ayakkabı, çocuk bezi, paket havlu peçete, yiyecek gibi malzemeler yer aldı.

Karaca, “5 tır daha göndereceğiz”
Tırları afet bölgesine gönderirken açıklamalarda bulunan Karaca, “2 yardım tırımız yola çıkmıştı, şimdi de 4 tırımız daha hazır. Bu yardım tırlarımıza ilaveten 5 tırımız daha geliyor. Bölgemizde gönüllü vatandaşlarımızla birlikte olağanüstü bir şekilde çalışıyoruz. Afet bölgesindeki vatandaşlarımıza bir nebze de olsa destek olmak istiyoruz.  Afet bölgesinden çok üzücü haberler geliyor. Fethiye’mizde görev yapan Hatay Müftümüzü kaybettik. CHP İlçe Başkanımızın amcasının oğlu şuan enkaz altında. Hatay’da da yıkımın çok etkili olduğu ve insanların o bölgede çok zor durumlar olduğu bilgiler geldi. Şuan Samandağ’a bir tırımızı gönderiyoruz” dedi.

“MAG’ın ihtiyaçlarını da gönderiyoruz”
Karaca konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Fethiye Belediyesi ile protokol imzalayan Mahalle Afet Gönüllüleri’ni afet bölgesine göndermiştik. Akut’umuzu göndermiştik. Onların ihtiyacı vardı. Yardımseverlerimiz ihtiyaçları giderdi. Bir kamyon ayrıca malzemeyi de gönüllülerimize gönderiyoruz. Özellikle demir kesici aletlere, yağmur geçirmeyen mont ve botlara ihtiyaç vardı. Onları gönderdik. Tüplü ısıtıcılar çok önemli. Bu ihtiyacı da gönderiyoruz. Ancak yardımsever vatandaşlarımız tüplü ısıtıcı bize verirlerse, biz göndermeye hazırız. Fethiye’mizde birinci derece deprem bölgesi. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. İlgili bakanlığında  kentsel dönüşüm ile ilgili yerel yönetimlerle ivedi bir şekilde çalışmaya başlamalı. İleride daha büyük sorunlar çıkmasın”