Skip Navigation Links

Haber Detay


KARACA'DAN 19 MAYIS MESAJI


Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Karaca mesajında; “19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basarak bağımsızlığa, zafere ve cumhuriyete giden yolu aydınlatan ilk ateşi yakan Mustafa Kemal ATATÜRK, önemi çok büyük olan bu özel günü gençlerimize armağan ederek onlara olan güvenini ortaya koymuştur” ifadesini kullandı.

Başkan Karaca, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

"Bugün, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 104. yıldönümünü ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 

19 Mayıs 1919 günü, ülkemizi paylaşmaya cüret edenlere Mustafa Kemal ATATÜRK ile dava arkadaşlarının verdiği kesin bir cevaptı. Ulus egemenliğine dayanan tam bağımsız Türkiye hayalinin ilk ateşinin yakıldığı yer Samsun, tarih ise 19 Mayıs 1919’dur. Ulu önderimiz 19 Mayıs 1919’da Bandırma adlı eski bir vapur ile Samsun’a çıkmış, sonrasında Kurtuluş Savaşı’nı örgütlemeye başlamış ve yurdumuzu düşman işgallerinden kurtarmak için yaptığı dahiyane planları tek tek uygulamaya başlamıştı.

ATATÜRK; gençliğe seslendiği tarihi mesajında da “Ey Türk gençliği! İlk görevin, Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve savunmaktır” derken, ülkenin geleceğini gençlere emanet ettiğini ve gençliğin temel görevinin bağımsızlığımızı ve cumhuriyetimizi korumak olduğunu açıkça vurgulamıştı. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basarak bağımsızlığa, zafere ve cumhuriyete giden yolu aydınlatan ilk ateşi yakan Mustafa Kemal ATATÜRK, önemi çok büyük olan bu özel günü gençlerimize armağan ederek onlara olan güvenini ortaya koymuştu.

Bu güzel ülke, çok karanlık günlerin içinden geçerek, işgallere uğrayarak, yüzbinlerce genç insanını vatan savunmasında kaybederek bugünlere geldi. Bunu hiç kimse, özellikle de gençlerimiz asla unutmasınlar. Ulu önderin ‘Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir’ şeklindeki sözleri her zaman genç kardeşlerimizin rehberi olmalıdır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, ATATÜRK’ün yolunda yürümeye devam ettiği sürece sonsuza kadar yaşayacak, aksi halde sonu karanlık meçhule savrulacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkemizin ve ulusumuzun bölünmez bütünlüğü için canlarını veren kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyor,  gençlerimizin bu özel bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."