Skip Navigation Links

Haber Detay


Başkan Karaca, “Şimdi yapmasaydık, iki katına mâl olacaktı!”


Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Mustafa Kemal Bulvarı’nda devam eden BSK Sıcak Asfalt çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ciddi derecede artan zam ve enflasyona dikkat çeken Karaca, “İnan ki arkadaşlar şu an 45 milyon liraya yaptığımız bir cadde bugün yapmazsam 6 ay sonra 80 milyon liraya mal olacak” dedi.

“Bu para bizim paramız”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yaptığı açıklamada, “Biz beş caddemizi 22 milyon liraya ihale etmiştik, iki buçuk - üç yıl önce . Şu an sadece Mustafa Kemal Bulvarı kdv dahil 45 milyon liraya mâl oluyor.  Girdiler o kadar çok arttı ki, müteahhitler bırakmak zorunda kaldı, borcu olmayan bir belediye olmamıza rağmen müteahhitler ihalelere girmiyor ve firmaların işleri tamamlaması için bizzat rica minnetle diyalog kurdum. Beraberinde iki kez ihaleye çıkmama rağmen yine giren olmadı, nihayetinde 3. ihalede bir firma bulduk ve Devlet Hastanesi’nin önündeki yolu başlatmak zorunda kaldık. Arkadaşlarımız diyor ki, neden turizm sezonunda, yaz döneminde başladınız? İnan ki arkadaşlar şu an 45 milyon liraya yaptığımız bir cadde bugün yapmazsam 6 ay sonra 80 milyon liraya mal olacak. Bu para sizin paranız, sizin cebinizden çıkacak. Biz bunu yapmak zorundayız ve alternatif yolları olan bir bölge” dedi.

“Bizim rantla işimiz yok”
Karaca kirli siyasete dikkat çekerek, “Siyasette muhalefet her zaman vardır. Ama son zamanlarda bir grup var yapılan doğru işler bile onlar için kötü ve eleştiri konusu. Olsun, hakaret içermediği sürece her eleştiriye açığız, canları sağ olsun. Fethiye’de yapılan bu yatırımları gören aklıselim insanlar da var. Fethiye’de sizin hakkınızı kimseye yedirmiyoruz, vatandaşlarımızın cebine dokunmadan gelirlerimizi arttırdık. Her zaman sizin nasıl yanınızda olduğumuzu, sosyal demokrat bir belediyenin ne yapması gerektiğini bilerek yürüyoruz ve sosyal belediyeciliğin gereğini yapmaya devam edeceğiz. Bizim rantla işimiz yok, sadece kamunun halkın yararına hizmetler üretmeye çalışıyoruz” ifade etti.