Skip Navigation Links

Haber Detay


FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA'DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI


Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlayarak, öğretmenlerin bu özel gününü kutladı.

Başkan Karaca yayımladığı mesajda; “Öğretmen olmak bir ayrıcalıktır. Çünkü öğretmen, bir kişiliği inşa eden, bir çocuğun yetişmesinde ailesiyle birlikte en önemli görevi üstlenen kişidir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarih olan 24 Kasım 1928 tarihi esas alınarak, 1981 yılından bu yana kutlanmakta olan Öğretmenler Günü tüm öğretmenlerimize kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca mesajında şunları belirtti: “Başöğretmenimiz ATATÜRK’ün dediği gibi, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmesi için en büyük görev "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller yetiştirmekle sorumlu öğretmenlerimize düşmektedir. ATATÜRK’ün belirttiği gibi, yeni nesilleri cumhuriyetimizin özverili eğitimcileri yetiştirecek ve yeni nesil onların eseri olacaktır. O yüzden, öğretmenlerimizin mesleklerinin bu kutsal ve ulvi amacını kalplerinin en derinlerinde hissettiklerine eminim.

Toplumların geleceğini belirleyen en temel ve en önemli faktör eğitimdir. Bir toplumun aydınlık geleceğini eğitimle inşa eden, nesillere bilgiyi, ahlakı, davranış biçimini saygı ve sevgiyle sabırla nakış gibi işleyen en büyük hazinemiz öğretmenlerimizdir. Bilgi üretiminin hayati bir önem kazandığı bu çağda bilginin kaynağı olan öğretmenlerimiz, yarınlara umutla bakmamızdaki en önemli gücümüzdür. Özverinin, şefkatin ve merhametin zirve noktası olan öğretmenlerimizin öğrencileri için verdikleri emek, sözcüklerle anlatılamayacak kadar değerlidir. Başöğretmen ATATÜRK’ün, “Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür”  sözlerinden hareketle yurdumuzun bilim ve akıl temelinde çağdaş bir eğitim sistemine kavuşması için çok çalışmamız gerekmektedir.

Aslında yurdumuzun içinde bulunduğu bu dönemde eğitim sisteminin aksaklıklarından ve öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntılardan hiç söz etmeden, yalnızca onların bu özel günlerini anabilmeyi gerçekten çok isterdim. Fakat ülkemizin geleceğini inşa edecek eğitimcilerin ve eğitim sistemimizin sorunlarını görmezden gelmemiz mümkün değildir. Hangi gerekçelerle olursa olsun, öğretmenlerimizin mahrum bırakıldığı haklar ve olanaklar, önce mutsuz bir öğretmeni, sonra eğitimsiz bir öğrenciyi ve en sonunda da geriye giden bir ülkeyi doğuracaktır. Öğretmenlerimiz günümüzde ne yazık ki türlü sıkıntılarla boğuşuyorlar. Ücretli, sözleşmeli, kadrolu gibi ayrımlarla mücadele ettikleri ya da bir türlü atanamadıkları yetmezmiş gibi artık öğretmenlik mesleğinin itibarını zedeleyen çeşitli sınavlara tabi tutuluyorlar. Öğretmenlerimize reva görülen bu haksız uygulamalar asla kabul edilemez.

Tüm bu sıkıntılara rağmen, bugün ülkemizin yaşadığı her türlü sorunu çözecek, ülkemizi Atatürk ilkelerine ve devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve lâik bir toplum hedefine ulaştıracak yeni nesiller yine de öğretmenlerimizin eseri olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu, başöğretmen ATATÜRK başta olmak üzere, bugüne kadar yeni nesillerin yetişmeleri için emek veren tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunarken, Türkiye’nin kalkınmasında payları olan, ebediyete uğurladığımız ya da teröre kurban verdiğimiz öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu kutsal mesleğin onurlu temsilcilerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz, sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum.