Skip Navigation Links

Haber Detay


BAŞKAN KARACA’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI


Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı. Alim Karaca yayımladığı mesajda “Sevgi varsa, engel yoktur“ ifadelerini kullandı.

Başkan Alim Karaca, yayımladığı mesajda; “Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, farkındalık yaratma adına çok önemli bir gündür. Özel gereksinimli yurttaşlarımızın sağlıkları, hakları ve toplumsal yaşam mücadeleleri dünyanın en önemli sorunlarından birisi olmuştur.

Bugün için sağlıklı görünen bizler, engelli bireylerimizin sahip oldukları fiziksel ya da ruhsal engellere her zaman empati ile yaklaşmalı, bu zorlukların üstesinden gelebilmenin zorluklarını anlayabilmeliyiz. Bu yurttaşlarımızı asla 'farklı' olarak etiketlememeli, dışlamamalı, yaşamın her alanında kendilerine destek olmalıyız. Zaten hep dile getirdiğimiz gibi, sevgi varsa, engel yoktur.

Dolayısıyla bizler de Fethiye Belediyesi olarak daima bu anlayışla engelli bireylerimizin ve ailelerinin refahı, mutluluğu için çalışmalarımızı yürütmeye, kent yaşamında rahat edebilmeleri, toplumsal yaşamda var olabilmeleri, çalışma hayatında “ben de buradayım” diyebilmeleri için onları desteklemeye devam ediyoruz.

Yüreklerin ve vicdanların engelsiz olmasını temenni ettiğim 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, tüm engelli kardeşlerime sağlıklı, mutlu bir yaşam ve engelleri birlikte aşabileceğimiz güzel günler diliyorum.” dedi.