Skip Navigation Links

Haber Detay


Hasan Şaröz Parkı hizmete açıldı


Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye Belediyesi, Kesikkapı mahallesinde yaklaşık 1000 m² alanda yeni bir park yaparak bölge sakinlerinin hizmetine sundu. Açılışta konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Parka eski muhtarlarımızdan Hasan Şaröz’ün ismini veriyoruz.” dedi.

Fethiye Belediyesi, ilçenin dört bir köşesine yeni yeşil alan ve parklar kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kesikkapı mahallesinde yapımı tamamlanan, içinde çocuk oyun alanı, oturma alanları, gazebo ve 541 çeşit bitki olan “Hasan Şaröz Parkı” hizmete açıldı.

Fethiye Belediyesi’nin 5 yılda yaptığı hizmetleri anlatan video gösteriminin ardından, mahalle sakinleri Hatice Çakar ve Gürol Koçak yapılan hizmetlerden dolayı Fethiye Belediyesine teşekkür ettiler. Tüm Kesikkapı muhtar adaylarının söz aldığı açılışta, Kesikkapı mahallesine son 5 yılda kazandırılan park, yol ve altyapı çalışmaları konuşuldu.

Kesikkapı muhtarı Süzen Taşar, Fethiye Belediyesi’nin 5 yıldan bu yana mahallede çok ciddi çalışmalar yaptığını söyledi. Taşar, “Büyükşehir ile Fethiye Belediyesi, mahallemizde altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamladılar. Aynı zamanda bu parkı mahallemize kazandırdılar. Başkanımız Alim Karaca’ya teşekkür ederim” dedi.

Sahneye alkışlar eşliğinde çıkan Muğla milletvekili Gizem Özcan  ise; “Seçime çok az kaldı. Başkanımızın sloganı var ‘ayrışmadan birleşeceğiz’ diyor. Bizim belediyelerimiz kimsenin siyasi görüşüne bakmadan eşit hizmet sunuyor. Pandemi süreci, yangınlar, depremler gibi birçok sıkıntıya rağmen, belediye başkanımız Alim Karaca Fethiye’de güzel hizmetler yaptı. Hiçbir zaman bahane üretmedi. İşte bu yüzden başkanımız sizlere emanet” dedi.

“20 yıldır ihmal edilen Fethiye’nin en eski mahallesine hizmetlerde bulunduk” diyerek konuşmasına başlayan Alim Karaca ise, “Fethiye Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile burada güzel çalışmalar yaptık. Kesikkapı’da asbest borularını yeniledik, internet sorununu çözdük, yolları da belediyemiz yaptı. Bugün de yepyeni bir parkın açılışındayız. Tabii benim Kesikkapı ile ilgili daha başka hayallerim var. Buradaki evlerin restorasyonunu yapmak istiyorum. Ayrıca, konunun uzmanı arkeologlar ile görüştük. Buraya bir Arkeo-Park yapmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu projeyi gerçekleştireceğiz. Fethiye Kalesi restorasyonu için Turizm Bakanımızla bir görüşme yapmıştım. Burada halen ekipler çalışıyor. Bizler de belediye olarak onların ihtiyaçlarını gideriyoruz” dedi.

31 Mart akşamı herkesi Beşkaza Meydanı’na davet eden Karaca, “10 bin oy ile öndeyiz. Bizler hiç rehavete girmeden çalışmaya devam edeceğiz. Zaferimizi kutlamak için şimdiden Fethiye halkını Beşkaza Meydanı’na davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.