Skip Navigation Links

Haber Detay


AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR


Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi ve FETAV işbirliği ile AFAD adına düzenlenen Afet Farkındalık Eğitimi FETAV Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi.

Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi bünyesinde görev alan “Afet Farkındalık Eğitmenleri” olan Ercan Kolcu, Ayşe Zivzal Karataş ve Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Muzaffer Serhat Karagöz tarafından görsel sunum eşliğinde yapılan eğitim faaliyeti uygulamalı tatbikat ile son buldu. Afetler öncesi, anı ve sonrasında neler yapılması gerektiği, doğru davranış şekilleri ve ilçemizdeki Afet ve Acil durum toplanma alanları hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

“Afet eğitimleri 2021’de olduğu gibi 2022’de de sürecek”
Fethiye MAG AMESAR Fethiye Temsilcisi Ercan Kolcu, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale ekibinin kuruluşu ve çalışmaları hakkında da bilgilendirmeler yaptı. Afet Farkındalık Eğitim çalışması FETAV gönüllüleri tarafından ilgiyle izlendi.

Jeoloji Mühendisi Karagöz, “Bilgilendirmelerimiz devam edecek”
Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Muzaffer Serhat Karagöz, “Geçtiğimiz sene afet toplanma alanlarıyla ilgili vatandaşlarımıza sms ve sosyal medya üzerinden bilgilendirmeleri yapmıştık. Aynı zamanda tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, dernekler, hastaneler ve sağlık ocaklarının girişlerine bilgilendirme afişlerini astık. Belediyemiz ve Kaymakamlığın resmi sitesinde toplanma alanlarıyla ilgili bilgilendirmeyi yaptık. Aynı zamanda olası afetlere yönelik yıllardan bu yana sürdürdüğümüz eğitimlere devam ediyoruz. Bu yıl İçişleri Bakanlığı tarafından afet tatbikat yılı ilan edildi. Bu noktada eğitimlerimize ilaveten tatbikatlarımızı da sürdüreceğiz. Bu eğitimleri destekleyen Kaymakamlığımız ve Belediyemiz başta olmak üzere MAG AMESAR, AKUT, Fethiye Kent Konseyi ve FETAV’a teşekkür ediyoruz” dedi.