Skip Navigation Links

Haber Detay


Belediye Aşevi hizmete girdi


Fethiye Belediyesi ve Fethiye Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde ‘Fethiye Aşevi’ hizmete açıldı.  Aşevi’nde yapılan aşureler belediye hizmet binasında dağıtıldı.

İnsana dokunan projelere devam eden Fethiye Belediyesi, günlük 100 aileye hizmet verecek olan aşevi için hazırlıkları tamamladı. Çatalarık Sosyal Tesisleri’nin hemen yan kısmında kurulan aşevinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek servisi sağlanacak.

“İşbirliğimiz sürecek”
Muharrem Ayı dolayısıyla yapılan aşureler, belediye ana hizmet binasında dağıtıldı. Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Rıza Kıroğlu, “Bugün Muharrem Ayı’nın 10. Günündeyiz. Çok güzel insanların destekleriyle bu işe başladık. Belediyemiz ile Kadın Kalkınma Kooperatifi ve Mavi Şef ile projemizi gerçekleştiriyoruz.  Bu bir başlangıç, daha da iyi noktalara geleceğiz” dedi.

“Kadınlarımıza eğitimler vereceğiz”
Fethiye Likya Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, “Gıda atölyesine geçen yıl çok uğraşmıştık. Kısmet bugüneymiş. Muharrem Ayı’nın tacı olan aşuremizi kaynattık. Biz yerelde Fethiye Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü, Şef Mavi, Ticaret İl Müdürlüğü’müz ile bu projeye başladık. İleride Gıda İşleme Fabrikası’na doğru gideceğiz. Bizim için başlangıç oldu. Dostluğun, birlikteliğin, kardeşliğin, bereketin simgesi Aşure ile başlamaktan büyük mutluluk duyduk. Hem işsiz olan kadınlarımızı iş sahibi yapacağız. Şef Mavi ile ücretsiz eğitimler verip, sertifika sahibi yapacağız. Gıda sektöründe aynı zamanda kadınlarımızı istihdam edeceğiz. Fethiye’mizin ürünlerini dastarda olduğu gibi rafa koyacak hale getireceğiz ve tanıtımlarını yapacağız. Bunu da kadınlarımızla birlikte yapacağız” dedi.