Skip Navigation Links

Haber Detay


Karaca, “Fethiye için çalışıyoruz”


Fethiye Belediyesi ve Fethiye Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde ‘Fethiye Aşevi’ geçtiğimiz günlerde hizmete açılmış, ana hizmet binasında aşure ikramı yapılmıştı. Aşevi’nde yapılan aşureler bu sefer belediyenin diğer birimlerine, Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımlarıyla dağıtıldı.

İnsana dokunan projelere devam eden Fethiye Belediyesi, günlük 100 aileye hizmet verecek olan aşevi için hazırlıkları tamamladı. Çatalarık Sosyal Tesisleri’nin hemen yan kısmında kurulan aşevinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek servisi sağlanacak. Fethiye Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’nün organizasyonunda aşure dağıtımları sürüyor. Bu hafta aşure dağıtımı, Fethiye Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü’nde gerçekleşti.

“Aşevi hayırlı olsun”
Belediye Başkanı Alim Karaca, tüm personeline kendi elleriyle kattığı aşureyi ikram etti. Karaca, “Fethiye Belediyesi bir aşevi kurdu. Likya Kadın Kalkınma Kooperatifiyle birlikte iş birliği yaparak birçok hibelerin neticesinde Fethiye aşevini açmıştık. Şimdi aşevinde kaynayan bütün aşlarımızı, yemeğimizi Fethiye'de yaşayan vatandaşlarımızla özellikle ihtiyaçlı vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Muharrem ayı içerisindeyiz. Sizler de biliyorsunuz. bugünlerde aşure etkinliği çok fazla” dedi.

“500’e yakın öğrenciye burs veriyoruz”
Karaca konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bu süreç içerisinde bütün kötülükleri bir kenara bırakıp iyiliklerin ön plana çıktığı, paylaşma ayındayız. Bizler de bugün itibariyle aşevimizde kaynatmış olduğumuz pişirmiş olduğumuz aşurelerimizi bugün bütün belediye personeliyle birlikte paylaşıyoruz. Akabinde de halkımızla birlikte dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Sadece tabii ki aşure değil, önümüzdeki süreçte de bölgemize gelecek olan bölgemizdeki eğitim amaçlı gelen öğrencilerimiz için de aşhanemizde kaynayacak birçok aşımızı onlarla birlikte paylaşacağız. Sizler de biliyorsunuz daha önce açmış olduğumuz birçok halk evlerinde askıda çorba, askıda döner, askıda ayran gibi birçok etkinliklerimiz olmuştu. Bölgemizdeki öğrencilerimize oradan yararlanması, ücretsiz bir şekilde yararlanmalarını sağlamıştık. Yine belediye olarak birçok beş yüze yakın öğrencimize burs veriyoruz” dedi.

“Belediyem kart ile hem esnafımızın hem vatandaşımızın yanındayız”
“Her konuda bütçemiz dahilinde ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmaya devam ediyoruz. Yine geçenlerde bir Fethiye'de ilki gerçekleştirdik. Belediyem kartı sizlerin huzurunuzda protokolünü imzalamıştık. O protokolde de yine bölgemizdeki esnafa destek olabilme, aynı zamanda ihtiyaç sahibi insanlara destek olabilmek adına belediyem kartını çıkardık. Sadece Fethiye'mizde ki esnaflarımızda geçerli olabilecek bir kart. Kartları da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz ki, gıda paketlerinde bazen onların istemediği onların ihtiyaçlarını karşılayamayan ürünler olabiliyor. Onlar da gönül rahatlığıyla gitsinler, talep ettikleri, kendi aileleri için ve kendileri için ihtiyaç olan ne varsa o karttan karşılayabilsinler”

 

“Yeni plajlar ve halkevleri hizmete açılacak”
“Halkın girebileceği plajlar yoktu. Üçüncü plajımızı sizlerin huzurunuzda hizmete açtık. Dördüncüyü de Koca Çalış’ta şu an itibariyle Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda ihaleye girmiştik. Kazandık. Şu an itibariyle orayı bitirme aşamasındayız ki, dördüncü halk plajımızı halkımızın hizmetine sunuyoruz. Halk evlerini halkımızın hizmetine sunduk. Halk evlerinin devamı gelecek. Hala çayı bir TL’ye vermeye devam ediyoruz”

“Düğün ve Nikah Salonu projemiz var”
“Yine düğün salonu ve nikah salonu projemiz var. Onu da bu bir ay, bir buçuk ay içerisinde proje çizildi, ruhsatları alındı. İhaleye çıkacağız. Yine orada da ekonomi, sosyoekonomik yapısı zayıf olan yeni evlenecek gençlerimize çok uygun hizmetine sunacağız. Öğrencilerimiz için yine ücretsiz etüt merkezleri kurmak adına çalışmalarımız var. İnsana dokunan projelerimize devam edeceğiz”

“Personelimize yüzde 40 zam yaptık”
“Belediyemizi, ayağın üzerinde durabilen ve hiçbir kuruma bir lira borcu olmayan Türkiye'deki ender belediyelerden bir tanesi haline getirdik. Ve kasamızda da paramız var. İhale ettiğimiz bütün projelerimizi şu an itibariyle paralarını hazırlamış durumdayız. Personelimize yine iki hafta önce sizler de gördünüz. Bu asgari ücretin üzerinde yüzde kırk ekstra zam yaparak onların da bölgedeki bu zor yaşam şartlarına katkı sunduk”

“Alt ve üst yapılar bitiyor”
“Belediye olarak iyi yolda olduğumuzu düşünüyoruz. Altyapıları neredeyse yüzde 95’ini tamamladık. Adliye ve Devlet Hastanesi’nde iki, Salıpazarı civarında bir kilometrelik alanlar kaldı. Onların da üst yapılarını bitirip, sosyal ve kültürel etkinliklere yoğunluk vereceğiz”