Paskalya etkinliği gerçekleşti

Fethiye Belediyesi ile Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde, Fethiye’de yaşayan yerli ve yabancı katılımcılarla, el emeği ürünleri ve Paskalya’ya özgü geleneksel yiyeceklerin bulunduğu Paskalya Bayramı etkinliği Beşkaza Meydanı’nda yapıldı.

S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi ve Fethiye Belediyesi’nin Paskalya etkinliğine katılım yoğun oldu. Maske, mesafe, hijyen kuralları kapsamında pandemi koşullarına dikkat edilerek yapılan etkinlikte Kooperatif Kurucusu Çiğdem Karaca açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Likya Kadın Kooperatifi Kurucusu Çiğdem Karaca, “Likya Kadın Kooperatifi katılımcıları proje ortaklarımız ve Beşkaza Meydanı’ndaki diğer stanttaki arkadaşlarımız hepimize hayırlı ve uğurlu bir gün olmasını dilerim. Bugün Likya Kadın Kooperatifi olarak farklı bir çalışma için buradayız. Yabancıların kutlamış olduğu, Fethiye’de yaşayan yabancılarımızın da kutlamış olduğu “Easter” dediğimiz Paskalya Bayramı’nı hep birlikte kutluyoruz. Bugünden itibaren Fethiye’mizde yaşayan tüm yabancı ve Türk dostlarımızın her türlü bayramında olmak bir arada kutlamak için attığımız ilk birleşmedir. İlk kültürel etkinliktir. Bundan sonra her alanda birlikte olup, birlikte hareket etmek istiyoruz. Yerli yabancı kavramını kaldırmak istiyoruz” dedi.

Fethiye’de yaşayan yerleşik yabancı Lyn Ward ise, “İlk kültürel harmoni buluşmamızda birlikteyiz. Likya Kadın Kooperatifi tarafından düzenlenen etkinliğimiz, İngiliz ve Türk kültürünün aslında birçok ortak noktası bulunuyor. Bugünkü amacımız aslında Hristiyan geleneği olan Paskalya’yı birlikte kutlamak. Zaten dolaştığımız zaman hem Türk hem yabancıların yapmış olduğu el emeği göz nuru şeyleri görüyorsunuz. Tekrar hoş geldiniz. Diğer etkinliklerde görüşmek üzere” diye konuştu.

Etkinlikte sanatçı Marina Melnik, Beşkaza Meydanı’nda bulunan vatandaşlara opera keyfi yaşattı. Ardından Sudenaz Dursun tarafından mini ‘keman’ konseri verildi.